loader image

Mini Mancsok Állatvédő Egyesület

Adószám:
18758698-1-04
OTP Bank:
11733254-21253519

Mini Mancsok Állatvédő Egyesület

Adószám: 18758698-1-04
OTP Bank: 11733254-21253519

Manó, Bejgli, Rudolf

december 15, 2021

  1. Kezdőlap
  2. Hírek
  3. Manó, Bejgli, Rudolf
Dália, Szegfű, Kamilla, Hínár, Borostyán, Csalán

Tényleg így kell kinéznie három, 8 hetes kiskutyának!? Tényleg odáig jutottunk, hogy elfogadott tény kicsiny hazánkban az, hogy 8 hetesen szó szerint RETTEGNEK az embertől!? Vajon ennek a 3 kiskutyának milyen “gazdája” lehetett, miután úgy döntött, hogy itt az ideje az utcára tessékelni őket!? Egyáltalán az ilyen gazdáknak minek kutya!? Miért vállal valaki kutya tartást, ha arról a szerencsétlen állatról nem tud maximálisan gondoskodni!? Vajon meddig folyhat még ez így!? Ez a közöny, az érzelmi intelligencia teljes hiánya a magyarországi lakosok nagy részéről meddig fog még tartani? Komolyan nem tudjuk. De nagyon szeretnénk tudni a választ erre a kérdésre.

Az idei év egyszerűen elképesztő. Azt kellett észrevennünk, hogy mi megmentjük a kutyákat, na de kinek? Minden menhelyre özönlenek be a kölykök. Minden egyes kutyás csoportban napi 15-20 ingyen kiskutyát ajánlgatnak eközben. Ezek az ártatlan kutyák mind “véletlen” sikerültek, vagy akartak egyet maguknak, de hupsz lett 10 kiskutya, vagy vemhesen fogadta be, vagy nem vette észre, hogy vemhes, vagy pont akkor lett vemhes mikor ivartalanítani akarta, stb… Az ilyen helyeken a szuka kutyák lehoznak évi minimum két almot. Ivartalanítani még véletlen sem szeretnének, mert hu az állatkínzás. Vagy nincs pénz rá. Vagy nincs kocsi hozzá. Aztán persze ha nem lesz gazdi, ezek a kölykök landolnak az utcán, a gyepiken, a menhelyek kapujaiban, “jobb” esetben…
Roszabb esetben pedig elkerülnek valahova, ahol a szukák a következő évtől ugyanúgy fialnak majd, vagy pedig meg sem élik azt a kort, mert elpusztulnak.

Segítséget kérni az ivartalanításban esetleg, azt persze nem kell. Ez így van rendjén. Leírhatjuk ezerszer is, hogy annak aki kér, segítünk. Persze nulla ilyen fordul elő!

Előre tudjuk azt is, hogy a képen szereplő két fekete kiskutyának EXTRA NEHÉZ lesz gazdit találnunk. Igen, valós, nagyon is valós tény az, hogy sokszor nehezebb egy fekete kölyköt örökbe adni, mint egy barna, vagy fehér színű kiskutyát. A kicsik bőrbetegek, természetesen kezelés alatt állnak. Dolgozunk rajta, hogy elkezdjenek bennünk bízni. Tudjuk, hogy az, amit itt most leírtunk, nem fog eljutni a gazdához, sem olyan emberekhez akikhez kellene, vagy ha el is jut olyanokhoz, nem fogja érdekelni.

De emberek, mit gondoltok, hol lesz ez az ország 5-10 év múlva ha ilyen ütemben szaporítják a kutyákat? A menhelyek, gyepik, alapítványok, civil mentők tele, már MOST!!! És miért!? Mert nincs már annyi felelősségteljes gazda magyarországon, aki ennyi kutyának otthont tudna adni! És amíg vannak emberek, akik évente, alsó hangon 2x hagyják fialni a szuka kutyáikat, ennek SOHA nem lesz vége! Bele fogunk fulladni a hontalan kutyákba!!!

EZ A SZOMORÚ, ELKESERÍTŐ, RIDEG VALÓSÁG

Amennyiben egyetértesz tevékenységünkkel, és lehetőséged van támogatni a védenceinket, kérjük segíts!

MINI MANCSOK ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
OTP Bank: 11733254-21253519

BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
IBAN: HU46117332542125351900000000

Pin It on Pinterest