loader image

Mini Mancsok Állatvédő Egyesület

Adószám:
18758698-1-04
OTP Bank:
11733254-21253519

Mini Mancsok Állatvédő Egyesület

Adószám: 18758698-1-04
OTP Bank: 11733254-21253519

Örökbefogadási szabályzat

KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASD EL, HA TŐLÜNK SZERETNÉL ÖRÖKBEFOGADNI!

Ez a poszt arról fog szólni, hogyan zajlik nálunk az örökbefogadás menete. Aki kutyus örökbefogadásán gondolkodik, kérjük figyelmesen olvassa el! Először is mindenkinek tudnia kell, hogy nem az a szándékunk, hogy minél hamarabb megszabaduljunk a gondozásunkban lévő kutyáktól. Nincsen menhelyünk, minden egyes kutyánk családi környezetben, ideiglenes befogadónál nevelkedik!
Pontokba szedve leírjuk, hogy mit kell tudnia annak, aki tőlünk szeretne örökbe fogadni:

Sokan kérdezik, hogy miért rakjuk fel a kutyákat az oldalra, ha még nem is gazdi keresők. Minden bekerülő kutya felkerül az oldalra, éppen azért, hogy lássátok a mentéseinket, és az újonnan bekerülő kutyákat. Viszont, a gazdi keresés kizárólag az oltási program után kezdődik meg. Ha egy kutya gazdi kereső státuszba lép, azt mindig közzétesszük. Kérjük, ezt vegyétek figyelembe, és ne akarjatok örökbe fogadni egy napja bekerült kutyákat.
‼️OLYAN KISKUTYÁT, AKI NEM RENDELKEZIK TELJES OLTÁSI PROGRAMMAL, NEM LEHET ÖRÖKBEFOGADNI SEM PEDIG FOGLALNI!
Valamint, örökbefogadásnál figyelembe kell venni, hogy az ideiglenes befogadó mindig elsőbbséget élvez örökbefogadás téren!

OLTÁSOK
Minden kutyánk, legalább 4 védőoltással, rendszeres élősködőmentesítéssel, és mikrochippel ellátva kerül új gazdijához. Sokszor 1 védőoltás után akarnak örökbe fogadni, mondván, hogy majd folytatják az oltási programot. Azonban számunkra fontos, hogy megfelelő védettséggel kerüljenek ki tőlünk a kutyák. Ebből mi nem engedünk, ugyanis egy oltás még nem ad megfelelő védettséget a kölykök számára.Tehát, kizárólag teljes oltási programmal rendelkező kölyköt lehet tőlünk örökbefogadni!

SZÍVFÉRGESSÉG ELLENI VÉDEKEZÉS
Minden egyes mentvényünknél védekezünk szívférgesség ellen. A jővöbeni gazditól is elvárjuk, hogy a jövőben ennek eleget tegyen!

IVARTALANÍTÁS
Felnőtt kutyáinkat kizárólag ivartalanítva, a kölyköket pedig ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe(az utóbbit minden esetben szigorúan ellenőrizzük)! Ez nem választható opció, hanem nálunk !!KÖTELEZŐ!!

INGYEN KUTYA NINCS!
Az örökbefogadásnak díja van. Ez nálunk 25.000ft. Mivel nincsenek állandó támogatóink, ezért csak az örökbefogadási díjból tudjuk biztosítani a kutyák ellátását.

Nem adunk kutyát láncra, állandó kennelben tartásra, házőrzésre és kerti dísznek sem!

A KUTYÁKAT NEM SZÁLLÍTJUK HÁZHOZ!
Munka, egyetem, és család mellett látjuk el az állatainkat. Egyrészt, sajnos nem rendelkezünk végtelen szabadidővel, másrészt pedig úgy gondoljuk, ha valaki igazán szeretne örökbe fogadni egy kutyust, számára nem jelent gondot a távolság. Egy kutya jó esetben 10-15 évig hű társa az embernek, tehát megérdemlik, hogy eljöjjenek értük akár az ország másik feléből is. Valamint a gazdikkal való személyes találkozó is fontos számunkra! Tehàt ez is egy olyan pont, amiből nem engedünk!

Azt, hogy a kutyáinkat milyen helyre adjuk örökbe, kizárólag a kutya korábbi életvitelére, és természetére alapozzuk. Nálunk a kölykök, kizárólag családban nevelkednek, nem pedig menhelyen, és minden esetben figyelembe vesszük, hogy mi lenne számukra a legideálisabb. A már ideiglenes gazdiknál is bent tartott kutyákat, könnyebben merjük lakásba örökbe adni, főleg ha pici kora óta benti kutya. Azonban, egy 3-5 hónapos kutyát, aki bekerülése óta csak udvaron él, nem adunk örökbe panel lakásba. A kertes házban való benti tartást ezt nem zárja ki. Minden kutyánk viselkedését és vérmérsékletét ismerjük, ezek alapján eltudjuk dönteni, hogy lakásba, vagy kertes házba való-e az adott kutya. Hogyha az adott kutya gazdikereső szövegében az szerepel, hogy kertes házba adjuk örökbe, nem fogjuk lakásba adni! Ha pedig azt írjuk nem való kinti kutyának, nem fogjuk kizárólag kinti tartásra örökbe adni❗️

NINCS FOGLALÁS!
Egyesületünknél SZIGORÚAN NEM LEHET KUTYÁT LEFOGLALNI, sem telefonon, sem írásban, sem személyesen‼️Semmilyen esetben nem teszünk kivételt‼️Ennek oka, korábbi rossz tapasztalataink, és a be nem váltott ígéretek gazdijelöltek részéről. A gazdit minden esetben mi választjuk ki, a bemutatkozó levelek, illetve telefonbeszélgetések alapján.
Amíg a kutyáról nem készül gazdikereső poszt, ami minden lényeges információt tartalmaz az adott kutyáról addig nem is gazdikereső!!
Míg a kutya nem gazdikereső, az érdeklődéseket és foglalási szándékokat nem tudjuk és nem is fogjuk figyelembe venni‼️
A bemutatkozó leveleket kizárólag az alábbi email címre várjuk: gazdi@minimancsok.hu amiben szerepelnie kell:

-Alap adataid, mint neved, címed, elérhetőséged

-Milyen körülmények között élsz: kertes házban, lakásban, albérletben

-Ha van már saját kutyusod, mutasd be őt is: fajtája, neme, kora, ivaros-e, szociális-e más kutyákkal – mennyit és hogyan szoktál vele foglalkozni?

-Ha nem volt még kutyusod, miért szeretnél, mennyi időd lenne vele foglalkozni?

-Miért pont a kiválasztott kutyára esett a választásod?

-Tudod-e vállalni egy mentett kutyus anyagi vonzatát? (rendszeres oltás, féreghajtás, kozmetika ha hosszúszőrű a kutya, esetleg gyógyszerek, állatorvosi ellenőrzések ha arra szorul a kutya)

A mentett kutyáink legtöbbjének nem ismerjük a szüleit, nem tudjuk milyen fajták, és nem tudunk garanciát vállalni a felnőttkori méretükre sem!

Az örökbefogadásnál, nem várjuk el, hogy a gazdi jelöltek többször is ellátogassanak hozzánk. Igyekszünk előzetesen, e-mail-ben vagy telefonon mindent megbeszélni, és ha az örökbefogadás napján minden jól alakul, a kutyus már haza is utazhat újdonsült gazdijaival.

KAPCSOLATTARTÁS
Nálunk ez nem azt jelenti, hogy két hetente házhoz járunk és ellenőrizgetünk meg telefonálgatunk folyamatosan, de elvárjuk, hogy legalább pár havonta jelentkezzenek az örökbefogadók akár képpel akár beszámolóval a kutyusról.
Valamint a kizárólag gazdiknak fenntartott csoportunkba is be kell lépni, ide vàrunk beszámolót, képeket az örökbefogadott kutyusról!

AKTUÁLIS GAZDAKERESŐK
Az aktuális gazdikeresők képe és albuma mellett, minden esetben ki van írva, hogy: GAZDIRA VÁR!
Ha ezt nem látod, kérjük légy türelemmel, amíg gazdikereső státuszba nem lép a kutyus. Amint egy kutya oltási programja véget ér, ki fog kerülni az oldalra mint gazdikereső, a leírásban minden fontos információ szerepel az adott kutyáról!
Kérjük, kizárólag olyanok jelentkezzenek gazdinak, akik az örökbefogadási szabályzatot elolvasták és azzal maradéktalanul egyet is értenek‼️

Az örökbefogadás minden esetben szerződéssel történik! Örökbefogadó csak 18. élet évét betöltött személy lehet!

Nem adunk örökbe kutyát ajándékozási célzattal, sem harmadik személynek!
Minden esetben a leendő gazdinak kell a kutyát kiválasztania, vele egyeztetünk és neki kell a kutyáért eljönnie!
Semmilyen esetben nem teszünk kivételt.

Köszönjük!

Amennyiben egyetértesz tevékenységünkkel, és lehetőséged van támogatni a védenceinket, kérjük segíts!

MINI MANCSOK ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
OTP Bank: 11733254-21253519

BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
IBAN: HU46117332542125351900000000

Pin It on Pinterest